Aktivitetsarkiv

17:e september kl 19 (torsdag) – Fråga Mentorn

Nu kommer ett nytt tillfälle att fråga vår mentor om kluriga, roliga och svåra frågor. Maila dina frågor i förväg till Niklas eller ta med dem till Zoom-mötet. Mail till niklas.hertzman@msff.se

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Niklas-Hertzman-1.jpg

17:e oktober kl 11 (lördag) – Lennart Palm

Lennart Palm är tillbaka med Gravar del 2. Det är «nya» personer, «nya» gravvalv, kistor och roliga episoder men även lite från Gravar del 1.

Lennart kommer att prata om Margareta Huitfeldt, som skänkte sin stora förmögenhet till en stiftelse i Göteborg och denna stiftelse finns fortfarande kvar. Margareta, som var född i Norge, hade ett kusinbarn som slogs för danskarna mot Sverige. Han är känd från ett stort sjöslag i Köge Bukt och har ett torg uppkallat efter sig i Köpenhamn. Det blir även om en annan sjöman, nämligen kaparen Lars Gathenhielm. Lennart berättar också om Lorentz Kristoffer Stobée, född i Lund, landshövding i Göteborg och man skulle kunna göra en äventyrsfilm om hans flykt från rysk fångenskap hem till Sverige. Fullständigt otroligt vad denne man råkade ut för. Det blir också en hel del om ätten Rosenhane. Lennart kommer även att visa en del bilder på gravar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Lennart-Palm.jpg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial