Kommande aktiviteter

Under våren ställdes samtliga kurser in på grund av den rådande pandemisituationen. Nu börjar kursverksamheten så smått start upp igen. Det är för närvarande inga kurser som sker via fysiska träffar utan hela kursutbuden, inklusive DNA-kaféerna, sker genom distansmöten via datorn och arrangeras som Zoom-möten.

Välkommen till höstens aktiviteter.

Malmö Släktforskarförening har beslutat att alla föreläsningar under hösten 2020 kommer att ske via Zoom. Det kommer att finnas en länk i mailet från ordförande som skickas ut till samtliga medlemmar samt information hur man använder Zoom.

Det som också skiljer sig är att ni själva får fixa kaffe och kaka men vi hoppas givetvis att vi kan ses till våren och fika tillsammans igen.

21:e november kl 11 (lördag) – Set Mattsson

Set Mattsson har en bakgrund som sjuksköterska och journalist. 2012 debuterade han som författare med den historiska deckaren ”Ondskans pris”. Sedan dess har det blivit ytterligare fyra romaner som utspelar sig i 40- och 50-talets Malmö med kriminalpolis Douglas Palm i huvudrollen. Den senaste heter ”Ett hemligt liv” och kom ut 2018. Han har också skrivit en thriller om de danska judarnas flykt till Sverige 1943, ”Så länge min bror andas”, som publicerades 2016. I sitt fördrag berättar han om de verkliga händelser som ligger till grund för romanerna och varför han tycker att det är viktigt att skriva historiska romaner samt vilken research som ligger bakom dem.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Set-Mattsson.jpg

15: december kl 19 (tisdag) – Anette Sarnäs

Anette Sarnäs berättarom boken ”Rapporterad saknad – om de allierade flygarna i Malmö 1944-45”. Anette kommer även att berätta om hur hon gjorde sin forskning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Anette-Sarnas-811x1024.jpg
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial