Lördag den 21:e oktober kl 13:00 (Stadsarkivet) Ravensbrückarkivet – Tomasz Lesniak

Tomasz Lesniak

På MSFF’s andra föredrag får vi höra Tomasz Lesniak berätta om Ravensbrückarkivet. Man kan läsa mer om detta arkiv via länken Ravensbrückarkivet.

Tomasz Lesniak (f. 1969) har studerat humaniora vid Lunds universitet. Efter avslutade studier har han anställts som redaktör på BTJ AB, där han bl.a. ansvarat för ett kvalitativt urval av både böcker och medier som sålts till de svenska folkbiblioteken. Sedan 2015 har Tomasz varit anställd på Universitetsbiblioteket (UB) i Lund, där han förtecknat dr Zygmunt Lakocinskis privata arkiv samt indexerat och digitaliserat utvalda delar av Polska Källinstitutets arkiv. Tomasz har även förtecknat Svenska Stödkommittén för Solidaritets arkiv och arrangerat en utställning om Solidaritetsrörelsens historia.