”Stackell och di andre Knekta” – Claus Lippold

10:e december kl 13 (lördag)- Fysisk träff på Malmö Stadsarkiv

MSFF bjuder på lussekatter och glögg i samband med föreläsningen!

Claus Lippold, 33 år bor i Skövde med min familj, sambo och dotter.
Jag arbetar idag som Privatrådgivare på bank. Hela min uppväxt och vuxna liv så har det alltid funnits historia med i bilden. Framförallt den där ”lille soldaten i det stora försvaret”. Genom min Far grundaren av det Centrala Soldatregistret Björn Lippold.
Min fritid handlar om mycket om dessa knektar där jag tillsammans med nuvarande styrelse för soldatregistret hjälper till att besvara just dina frågor kring knektarna.
Mitt föredrag är tänkt att beröra just den där lille soldaten i det stora försvaret. Du kommer få höra hur det hela startade för min pappa och hur han under sina 37 år vid rodret för CS såg till att vi idag har en halv miljon soldater registrerade i registret. Jag kommer visa dig som nybörjare och erfaren forskare hur du på enklaste sätt hittar till oss. Samt söker i vår databas, bland de indelta soldaterna från det yngre indelningsverket 1685–1901. Jag kommer berätta vad du får för information av oss.
Med ett antal exempel ur några soldat- och torpakter. Vem var han den där indelte soldaten?

Claus Lippold, bild från SFD 2022