Kommande aktiviteter

Under hösten 2023 räknar vi med att köra våra föredrag precis som vi gjorde före pandemin som drabbade oss. Det kommer att vara fysiska möten där vi träffas och dricker kaffe tillsammans och lyssnar på intressanta föredrag och så inleder vi med ”Fråga Mentorn” på Zoom. De fysiska föreläsningarna kommer att ligga på både vardagar kl 19.00 (kaffe och kaka börjar kl 18.00) och lördagar kl 13.00 (kaffe och kaka kl 12.00) medan Zoom föredraget kommer att vara kl 19.00 (tyvärr får ni själva fixa kaffe och kaka).

Men först tar vi sommarlov och återkommer med program för hösten senare dvs efter sommaren

Kommande aktiviteter hösten 2023

Det kommer att sändas ut en länk från ordförande via mail som skickas ut till samtliga medlemmar i samband med aktiviteterna. Eller via vårt nyhetsbrev till medlemmarna.


Torsdag den 14:e september kl 19:00 (På Zoom)

Fråga mentorn – Niklas Hertzman

Som traditionen numera bjuder inleds terminen med ”Fråga mentorn”. Man har tillfälle att fråga vår egen mentor Niklas alla möjliga kluriga, roliga och svåra frågor.

Mejla gärna dina frågor i förväg till niklas.hertzman@msff.se.

Niklas Hertzman

Lördag den 21:e oktober kl 13:00 (Stadsarkivet)

Ravensbrückarkivet – Tomasz Lesniak

Tomasz Lesniak (f. 1969) har studerat humaniora vid Lunds universitet. Efter avslutade studier har han anställts som redaktör på BTJ AB, där han bl.a. ansvarat för ett kvalitativt urval av både böcker och medier som sålts till de svenska folkbiblioteken. Sedan 2015 har Tomasz varit anställd på Universitetsbiblioteket (UB) i Lund, där han förtecknat dr Zygmunt Lakocinskis privata arkiv samt indexerat och digitaliserat utvalda delar av Polska Källinstitutets arkiv. Tomasz har även förtecknat Svenska Stödkommittén för Solidaritets arkiv och arrangerat en utställning om Solidaritetsrörelsens historia.

Tomasz Lesniak
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial